Logo

Nieuws

'Goud uit afvalwater'
De vetafscheider bij Aviko Lomm is in gebruik genomen. Het vet wordt uit het afvalwater verwijderd, waardoor het niet meer problemen geeft in de UASB reactor. Het vet kan vervolgens als hoogcalorische biobrandstof gebruikt worden voor de opwekking van duurzame energie.

Vacatures
Ben jij een technicus of operator en wil je bij Waterstromen werken? Bekijk onze vacatures

Plaatsing vetafscheider lost problemen uitspoeling op bij Aviko Lomm
Waterstromen exploiteert in Lomm een waterzuivering waarin het proceswater van Aviko wordt gezuiverd. De bestaande vetafscheider van Aviko werkte onvoldoende wat leidde tot problemen in de waterzuivering (uitspoeling van de bacteriecultuur).
Lees meer

BIR levert warmte aan zwembad Lichtenvoorde

BIR is een samenwerking van GMB en Waterstromen en zet organische reststromen om in biogas. Dit biogas wordt middels gasmotoren omgezet in warmte en elektriciteit. Een deel van de warmte wordt gebruikt voor het opwarmen van het zwemwater van het nabij gelegen zwembad.
Lees meer

Verslag en presentaties dag 5 praktijkcases behandeling industrieel afvalwater beschikbaar

Waterstromen heeft op dit seminar een presentatie gegeven over haar ervaring met industriële afvalwaterzuivering en vergisting. De presentatie met de naam: "Bijna 15 jaar industriële proceswaterzuivering en vergisting"  is te vinden via de onderstaande link:
Lees meer